Ugnspannkaka!?

När man är lat men endå sugen på något gott som man kan äta med sylt och grädde. Då är en söt ugnspannkaka perfekt!

Smör el margarin till formen

2dl glutenfri mix

4dl mjölk

2ägg 

Salt 

1msk socker 

lite vaniljpulver 

1.sätt ugnen på 200 grader varmluft el 225grader vanlig

Sätt även in en form i ugnen ca 30•40cm med en klick smör i 

2.mät upp mjöl,salt,socker och vaniljpulver i en skål och tillsätt hälften av mjölken och vispa ut klumparna så smeten är slät tillsätt resten av mjölken och äggen och vispa i hop till en smet.

När ugnen har nått rätt temperatur tar du ut formen och penslar det smälta smöret upp på sidorna på formen, häll i smeten och sätt in i mitten av ugnen i ca 20-25min använder du vanlig ugn kan det ta lite längre. 

Tag ut formen och låt svalna något innan du skär upp i bitar och äter med din favvo sylt och grädde om så vill!

??Sandra 

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published.