Toscakaka med citron 

Bästa kaffebrödet! Så lätt och gott, det har det där lilla extra som sätter guldkant på kakan!

Jag gjorde här med kokos tosca men det går lika bra att byta ut kokosflarnen till ha hackad mandel

 • 2ägg
 • 2dl socker
 • 1/2dl valfri mjölk 
 • 2/3dl neutral olja 
 • 1 nypa salt
 • Saften och skalet av en citron
 • 2dl majsstärkelse 
 • 1dl mandelmjöl
 • 1tsk bakpulver
 • 1tsk vaniljsocker 
 • 1/2tsk xantangummi el 1tsk fiberhusk

Tosca

 • 100g smör el margarin
 • 1,5dl farinsocker 
 • Nypa salt
 • 1/2dl valfri mjölk
 • 1,5dl kokos el hackad mandel 
 1. Sätt ugnen på 200g varmluft, smöra och bröa en rund form med avtagbar kant, ca 23cm
 2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, minst fem min
 3. Blanda majsstärkelse, mandelmjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och xantangummi i en skål, riv av skalet och pressa citronen tillsätt det tillsammans med olja och mjölk och vispa till en slät smet, häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20min. Undertiden gör du toscan: smält smöret och tillsätt farinsocker, salt och mjölk och låt små koka i fyra minuter, häll i kokosen el mandeln. När det gott 20 min och kakan nästan är klar, tar du ut den och häller på tosca smeten och ändrar till grill och gräddar ytterligare i 5min, men här måste du passa hela tiden så det inte bränns, när toscan har fått tillräckligt med färg ändrar du tillbaka till vanlig ugn, testa med provsticka så kakan är klar. Låt svalna 

Tips: bröa med kokosflingor

//Sandra ??

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *