Semmel pannkaka!

(null)
2015! Året då synen på semlan ändrades för all framtid! Det började med en semmel wrap sen var bollen i rullning, semmelkaka, semmelkladdkaka, semla i korvbröd med sprutgrädde och riven mandelmassa, semmel rulltårta, ja jag har sett alla dess olika varianter och bidragit med min semmelkaka och nu det enklaste och godaste en semmelpannkaka!
Till min naturligt glutenfria pannkaks smet behöver du:
1 dl majsstärkelse
½ dl pofiber
½ tsk fiberhusk
1 krm salt
½-1 tsk vaniljpulver
1 tsk kardemumma
1 msk socker
3,½dl-4 dl mjölk
2 ägg
vispad grädde av valfrisort och riven mandelmassa till servering

vispad grädde och riven mandelmassa till servering
1.Tag fram en skål och tillsätt majsstärkelse, pofiber, salt, vaniljpulver, kardemumma och socker och blanda allt väl med en ballongvisp. Tillsätt 1 dl valfri mjölk och blanda tills all mjöl har löst sig, det brukar vara majsstärkelsen som tar lite tid på sig men det är bara till att fortsätta röra, skulle det vara så att det är några små klumpar kvar efter ett tag så plocka bara bort dem ur smeten. Tillsätt nu 1,½ dl mjölk till och vispa väl. Låt smeten svälla i ca 5 minuter. Om du nu tycker smeten är för tjock så tillsätter du bara mer mjölk eller vatten om du vill. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt i hop allt till en jämn och fin smet.
2.Grädda som vanligt. Ett tips är att testa grädda några små pannkakor stora som en plätt i början tills du har hittat rätt värme, sen är det bara att grädda på och server med vispad grädde och riven mandelmassa så himla gott! Om du älskar semlor så varnar jag dig för du kommer älska mina semmelpankakor och äta tills du storknar! Kärlek från Sandra

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *