Sandras nyttiga!

superbröd
Riktigt gott och fruktigt bröd! Ja jag vet det är ganska många olika ingredienser men jag tycker att det är absolut värt det och behöver man äta naturligt glutenfritt så personligen tycker jag att man tjänar på att köpa på sig de naturligt glutenfria mjöl som det finns på markanden för att man är redan så begränsad. Och då behöver man inte begränsa sig ännu mer genom att bara ha begränsat med mjölsorter. Mitt mål och min slogan “alla har rätt till go fika” menar just det att vi ska äta lika gott som “alla andra” 🙂 Så här kommer mitt recept på ett jätte gott bröd som jag bakade för ett tags sedan, det har en god och seg skorpa och mjuk kärna och smular ej!

Du behöver:
5 dl yoggi
2 tsk bikarbonat
1 dl fibrex
2 dl boveteflingor
1 msk brödkryddor
1 tsk salt
2 msk chia frön
2,½ dl rismjöl
1 dl tranbär
1 dl valnötter
½ dl tapikostärkelse
1 dl klibbrismjöl
1 msk nyponskalsmjöl
½ dl lingonsylt
½ dl dadelsirap
½ dl kokosolja
½ dl sesamfrön
plus extra sesamfrön till formen

Gör så här:
1.sätt ugnen på 175 grader varmluft, höj något om du använder vanlig!
2.blanda alla torra ingredienser i en skål plus bikarbonatet, salt och brödkryddor.
3.blanda yoggi med lingonsylt, dadelsirap och kokosoljan, om kokosoljan är fast så värm den lite på svagvärme så den blir flytande.
4.smöra en form med olja eller fett och bröa den med sesamfrön.
5.Blanda ner de torra ingredienserna i yoggibalndningen och häll ner det i formen, skär ett fint rut mönster om du vill på brödet och häll över lite sesamfrön och grädda i nedredelen av ugnen i ca 30-40min du måste kolla med en provsticka för det skiljer sig en hel del från ugn till ugn. Låt svalna! Njut!

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *