Sandras lemon cake!

sandras citron
Enkel och super smaskig liten bakelse! Grunden är en rulltårta fylld med lemon curde , grädde och skivad jordgubbar. Toppad med lemon curde grädde och massa härlig frukt, välj själv dina favorit frukter!

du behöver till rulltårtan:
3 ägg
1,½ dl socker
1 dl potatismjöl
½ dl rismjöl
rivet skal av en halv citron
1 tsk bak pulvor
1 tsk vaniljsocker
1 tsk nypressad citron saft
1 krm xantangummi ( kan uteslutas men då blir rulltårtan mycket smuligare och spricker lättare när du ska rulla i hop den, tillsätt 1 tsk fiberhusk då i stället, blir dock inte exakt samma resultat men ok.)

Fyllning plus topping
hallonsylt
5 dl grädde
1 dl lemon curde
10 skivade jordgubbar

garnering:
lemon curde grädde
dina favorit frukter ex jordgubbar, hallon, kiwi

Gör så här:
1.sätt ugnen på 250 grader varmluft
2.vispa ägg och socker vitt och fluffigt, fuska inte här, vispa det ordentligt!:)
3.blanda alla torra ingredienser ordentligt i en skål, jag brukar använda ballongvisp, tycker det blandar torra ingredienser väl.
4.tillsätt citronsaft, rivet citron skal och mjölblandningen i de vispade äggen försiktigt, vänd ner det försiktigt.
5.lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten, grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter, det kan hända att det blåser upp en blåsa men det tycker jag är bra, för den drar du lätt av när du tar ut den från ugnen och då har du en helt fin yta under.
6.lägg ett bakplåtspapper på bänken och sockra det lätt. Tag ut rulltårtan, drag av blåsan om den har bildats sen stjälper du upp kakan på det sockrade bakplåtspappret. Drag av bakplåtspappret om det sitter lite fast så hjälper det att stänka lite vatten på pappret så lossnar det lättare. Rulla i hop rulltårtan försiktigt och låt den svalna.

Fyllning: vispa grädden och blanda med lemon curde och skär jordgubbarna i skivor

När rulltårtan svalnat rullar du försiktigt ut den igen och brer på först hallonsylt och sen lemon curde grädde på hallonsylten och till sist lägger du på de skivade jordgubbarna. Rulla ihop rulltårtan försiktigt och lägg den med skarven neråt. Låt den vila en timme eller så i kylen.
Skär den i lagomstora bitar ca 2-3 cm och lägg de med den skurna sidan neråt som en rund kaka. Garnera med lemon curde grädde, spritsa gärna! täck sidor och spritsa en topp, garnera sen med massor med frukt! Denna lilla bakelse är to die for! Love Sandra

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *