Sandras bountybollar!

boutybollar
OMG! om ni inte har testat det här så är det ett måste! Det är helt klart ett måste på mitt julbord 2014! Och de är busenkla att göra, pinsamt enkla nästan, och barnen kan helt klart vara med om de är lite äldre och kan rulla en boll med händerna! Risken är väl att det inte finns något smet kvar;) haha

Du behöver:
50g smör eller margarin
½ dl kokosgrädde eller mjölk
2 dl florsocker
3 dl kokos flingor
200g 70%ig mörk choklad Jag använde Labooko choklad, men den innehåller spår av mjölk så är ni super känsliga mot mjölk tag en helt mjölkfri, finns många olika att välja på. Labooko choklad hittar ni bland annat hos Lindrooshälsa

Gör så här:
1.smält fettet i en kastrull. när det är smält tag av kastrullen från plattan och tillsätt kokosgrädden, florsockret och kokosflingor och blanda allt väl till en smet. Låt det svalna.
2.Rulla små bollar av kokossmeten och lägg på ett fat, när alla bollar är rullade så sätt in de i frysen minst 2-3 timmar.
3.smät choklad i vattenbad eller mikron och doppa de frysta bountybollarna så de blir helt täckta av choklad!
Förvara de i frysen och tag fram de ca 5 min innan ni ska äta dem!
Love Sandra

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!