Sandras black magic cake!

662

  
en riktig chokladig, saftig och naturligt glutenfri kaka som smälter i munnen. Den har en säker plats i min receptbok.

du behöver:
400g socker
120g rismjöl
100g potatismjöl
65g kakao
1/4 tsk xantangum
1/2 tsk havs salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
240ml mjölk eller växtmjölk
160ml starkt kaffe
130ml olja
2 tsk äkta vaniljpulver eller extrakt

90g florsocker
2 tsk kakao
1 tsk neskaffe utrört i 1 msk vatten

bär

gör så här:
1.sätt ugnen på 175 grader
2.smöra och bröa en form
3.mät upp socker, rismjöl, potatismjöl, kakao, xantangum, salt, vaniljpulver och bakpulver i en skål och blanda det väl med en ballongvisp.
4.tillsätt mjölk, starkt kaffe och olja och vispa väl med ballongvisp
4.tillsätt äggen och vispa och blanda allt väl
5.häll upp smeten i formen o grädda i nedredelen av ugnen i ca 30-45 min
6.låt svalna och garnera med florsocker glasyr smaksatt med kaffe om du vill, mixa i hop ingredienserna i en skål till en trögflytande glasyr och glasera kakan, tillsätt lite lite vatten tills den har lagom konsistens och garnera med bär.

673

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

3 comments

 1. Hej!
  Har precis upptäckt din underbara blogg då jag fått reda på att jag har glutenallergi,
  Svårt att balansera i början men tack vare din blogg inser jag att valmöjligheterna är oändliga,
  Jag undrade mest bara vad xantangum är för något? Är det något som man behöver ha?
  Och kan du ge några tips på bra basprodukter när man ska baka och laga mat när man gör glutenfritt?

  Med vänliga hälsningar Emma

  1. Hej Emma:) vad kul att du har hittat hit! Jag tycker absolut att du ska köpa xantangummi för det är det bindemedel som gör brödet mest likt vanligt glutenbröd. Jag tycker inte att du ska använda dig av vetestärkelse alls… Satsa på bra naturligt glutenfria mjölsorter, som ris, potatis, quinoa, bovetemjöl, majs m.m eller i början använd dig av Lajlas gula mjölmix. Kom i håg att det kanske tar lite tid innan brödet blir bra om du är ovan men ge inte upp!! Majsstärkelse och potatismjöl är bra att reda såser ovh liknande med. Tänk också på att det tar tid för tarmen att läka och då är det bra att vara så snäll som möjligt mot tarmen det vill säga en ngf kost. Har du fler frågor är det bara att fråga! Med vänlig hälsning, Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *