Saffrans cheesecake! -American style

saffranscheesecake

Jag vill verkligen rekommendera den här saffrans cheesecaken! Den är bara så fantastiskt fräsch och god och super lätt att göra och jag tror den är omöjlig att misslyckas med och det hör man ju inte allt för ofta i våra celiaki kretsar! Perfekt att avsluta en middag med eller att servera till fikat!

du behöver:
200g naturligt glutenfria pepparkakor
85g smör eller margarin
3 ägg
4 dl crème fraiche
½ dl socker
½g saffran (ett kuvert)
rivet skal av en liten citron eller en halv lite större citron
1-2msk citronsaft

florsocker
lingon

gör så här:
1.sätt ugnen på 200 grader
2.smält smöret. Häll pepparkakorna i en matberedare och kör sönder dem. Tillsätt det smälta smöret och kör snabbt i hop dem till en deg. Tryck ut kaksmulorna i en form med avtagbar kant och ställ den kalt i kylen så länge.
3.Vispa ihop ägg, socker, saffran och crème fraiche. Tillsätt citronskalen och citronsaft. Häll det i formen över pepparkakssmulorna och grädda kakan i ca 20-25 minuter eller tills den stelnat. Jag hade den inne i exakt 25 minuter och jag använder varmluftsugn. Låt svalna
4.Pudra kakan och garnera med lingon.

cheesecake

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *