Pepparkakor??

Spröda och goda gammeldags pepparkakor☃️?

  • 225g smör el margarin
  • 1dl sirap
  • 2dl socker
  • 75g skillnad och hackad mandel
  • 1msk kanel
  • 1/2msk kryddnejlika
  • 1msk ingefära
  • 1msk pomerangs
  • 1/2msk bikarbonat som blandas i 2msk vatten
  • 1ägg
  • Ca11-12 dl glutenfritt mjöl, jag använder Lajlas gula el Doves farm
  1. Värm smör, socker och sirap i en kastrull, de ska smälta samman.
  2. Tillsätt övriga ingredienser förutom mjölmixen och blanda allt väl till en jämn smet. Tillsätt mjölmixen, börja med 10dl, arbeta in mjölet med en slev tills du får en jämn och slät smet, tillsätt nu så mycket mer mjölmix du behöver tills smeten är bra, den ska vara rätt fast och inte vattnig och lätt att arbeta med.
  3. Täck med plastfolie och låt vila i kylskåpet över natten
  4. Sätt ugnen på 200grader. Kavla degen tunt med mjölmix under och på kaveln och tryck ut pepparkakor i olika figurer, tänk på att grädda något så när lika stora pepparkakor på samma plåt. Grädda på 200grader i 3-6minuter

God jul!?

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *