Pavlova

pavlova
Super enkel att göra men oj så god! man börjar med en bit sen vill man ha en liten till och en lite till och bara lite lite till tills man upptäcker att hela tårtan är slut och skulle det vara lite kvar så dröjer det inte länge från man är i kylskåpet igen!:) haha ja så god är den!

Du behöver:
4 äggvitor
2 dl socker
1 msk majsstärkelse, maizenamjöl
1 tsk 12% ättiksprit

3 dl grädde
frukt och bär som du föredrar
choklad hjärtan till garnering, kan uteslutas om du vill

Gör så här:
1.sätt ugnen på 140 grader.
2.Vispa äggvitorna till hårt skum.
3.tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till smeten är glansig och går att forma till toppar.
4.tillsätt maizena majsstärkelse och ättikssprit och rör om väl.
5.fös ut smeten på ett smort bakplåts papper och forma en så rund tårta som möjligt.
6.grädda i 75min, en timme och en kvart.
7.stäng av ugnen och låt tårtbottnen stå kvar, helst över natten.
8.vispa grädde och bred ut det på tårtbottnen och garnera med frukt, bär och choklad hjärtan.
pavlova1

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

3 comments

  1. Hej! Håller på och försöker göra pavlova, men den blir lite brun i ugnen. Det blir alltid så när jag gör maränger, vad gör jag för fel, följer recept och tempangivelser.

    1. Använder du varmluftsugn eller vanlig? Maräng blir alltid bättre när man använder varmluftsugn. Försök att sänk värmen något och ha den längre i ugnen. Funkar din ugn som den ska, så den inte ger av mer övervärme tex. Jag har en sida på Facebook och där kan du skicka privata meddelande till mig du får gärna fotografera din Pavlova och skicka det till mig så jag kan se hur den ser ut, lättare för mig då att försöka lista ut vad som är fel!?☺️

Leave a Reply to Linda Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *