Naturligt glutenfritt vitt bröd med seg och god skorpa!

glutenfritt vittbröd
Ett underbart gott vitt bröd med en seg och god skorpa. Det är inte allt för klurigt att göra. Antingen använder du en elvisp med vispar eller en assistent med vispen på i stället för degblandaren.
Det bakas i en brödform och jag tycker det är trevligt att “bröa” med solrosfrön men det går lika bra med mjöl el glutenfritt ströbröd.

du behöver:
2/3 paket jäst
4dl fingervarmt vatten
½dl olja
½msk fiberhusk
1tsk salt
3msk lönnsirap el honung
2dl boveteflingor
ca5dl Doves farm Plain White flour blend eller annan mix ex Lajlas
solroskärnor till formen

gör så här:
Smula jästen i en bunke, tillsätt därefter vattnet o rör tills jästen har löst sig. Tillsätt fiberhusken o låt det svälla ca fem minuter, det ska tjockna till. Blanda i salt, olja o sirap,(el honung) rör om väl med tex en gaffel el ballongvisp. tillsätt boveteflingorna o rör om väl. Nu är det dags för elvispen! Tillsätt mjölet o vispa med elvispen tills allt är blandat, jag använder visparna på elvispen. Degen ska vara lite lösare el kladdigare en vetedeg!!! Om den är för torr tillsätt lite vatten några tsk el en msk brukar räcka. Smöra in en lång panna med smör o “bröa” formen med solroskärnorna, hela formen måste bli täckt. Häll degen i formen, låt jäsa i 40 min strö lite mjöl på toppen över hela brödet o grädda det i nedredelen av ugnen i 250grader i ca 30min. Jag använder en varmluftsugn. Låt svalna ett tag innan du stjälper upp brödet på galler, jag vänder alltid tillbaka brödet med skorpan uppåt och låter svalna! Hoppas det smakas!!

Kanske gillar du även kanelbullemuffins

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *