Naturligt glutenfri sockerkaka med vaniljfyllning!

glutenfri sockerkaka
Väldigt god och trevlig kaka som du gärna gör dagen innan servering.

Du behöver:
2 ägg
2 dl socker
1,½ dl rismjöl
1dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vanilj extrakt
1 tsk fiberhusk
½ tsk xanthan gum
1 dl hett vatten

Vaniljfyllningen:
50 g smör eller maragrin
1½ dl ditt val av mjölk
1 dl socker
3 tsk vanilj extrakt eller pulver
nypa salt

1 ½ dl florsocker och 1 msk vatten till florsocker glasyr

Gör så här:
1.sätt ugnen på 175grader
2.smöra och bröa en avlång kakform som rymmer 1,½ liter.
3.Vispa ägg och socker pösigt
4.Blanda samman rismjöl, potatismjöl, bakpulver, vanilj extrakt, fiberhusk och xanthan gum.
5.Rör ner blandningen och det heta vattnet i smeten och rör tills smeten är jämn och fin.
6.häll i smeten i den bröade formen och grädda i nedredelen av ugnen i 35-40min, använd gärna varmluftsugn.
7.låt kakan svalna.
8.smält fettet till vaniljfyllningen i en kastrull, tillsätt socker, vanilj extrakt och mjölk och värm på svagvärme till allt socker är löst.
8.skär kakan på mitten, häll mjölkblandningen jämt fördelat på de bägge halvorna och lägg i hop kakan igen.
9.om du vill kan du göra florsocker glasyr och glasera kakan, då blandar du bara florsocker med vatten och ringlar det över kakan.

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

5 comments

    1. Mandelmjöl skulle kunna funka el kokosmjöl men det smakar mycket kokos… quinoa mjöl kan också funka el byt till bara potatismjöl och en halv dl pofiber! Lycka till!?

Leave a comment

Your email address will not be published.