Mjuk och saftig citronkaka!

042
Jag befinner mig i Kroatien och för någon dag sedan så var jag och pallade lite citroner här i från en trädgård. stora gula fina citroner! *kärlek* vad gör man inte då om man är mig ju så klart bakar en kaka. Här kommer mitt recept på en jätte god och saftig citronkaka:)

du behöver:
2 ägg
2dl socker
1,5dl potatismjöl
1dl majsstärkelse
2tsk bakpulver
rivet skal och saften av en citron
3/4dl neutral olja
1dl mascarpone
1krm xantangummi
1 tsk vaniljpulver

Florsocker kristyr:
2dl florsocker
ca 2tsk kanske lite mer vatten eller citronsaft

gör så här:
1.sätt ugnen på 175grader, jag använder varmluft
2.vispa ägg och socker vitt och fluffigt
3.mät upp potatismjöl, majsstärkelse, bakpulver, vaniljpulver och xantangummi i en skål och blanda väl med varandra
4.riv av det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften
5.blanda ner mjölblandningen i de vispade äggen tillsammans med skalet av citronen, citronsaft, olja och mascarpone vipa i hop allt till en jämn smet, häll upp i en smord form. grädda i ugnen i ca 30-35min, prova med provsticka så den är klar. Låt kakan svalna.
6.blanda florsocker med vatten eller citronsaft till en seg och trögflytande kristyr som du kan ringla över kakan.

hoppas det smakar! Varma hälsningar från mig:) slå ett öga på citroncheescake

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *