Ljust bröd med quinoa

bröd med quinoa
du behöver:
elvisp el assistent med visp, ej degblandar blad
2/3 paket jäst
4dl fingervarmt vatten
½dl olja
½msk fiberhusk
1tsk salt
3msk lönnsirap el honung
2dl quinoaflingor
5dl Doves farm Plain White flour blend
solroskärnor till formen

gör så här:
Smula jästen i en bunke, tillsätt därefter vattnet o rör tills jästen har löst sig. Tillsätt fiberhusken o låt det svälla ca fem minuter, det ska tjockna till. Blanda i salt, olja o sirap,(el honung) rör om väl med tex en gaffel el ballongvisp. tillsätt quinoaflingor o rör om väl. Nu är det dags för elvispen! Tillsätt mjölet o vispa med elvispen tills allt är blandat, jag använder visparna på elvispen. Degen ska vara lite lösare el kladdigare en vetedeg!!! Om den är för torr tillsätt lite vatten några tsk el en msk brukar räcka. Smöra in en lång panna med smör o “bröa” formen med solroskärnorna, hela formen måste bli täckt. Häll degen i formen, låt jäsa i 40 min strö lite mjöl på toppen över hela brödet o grädda det i nedredelen av ugnen i 250grader i ca 30min

kanske faller även detta recept dig i smaken quinoabröd

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *