Lasagne med Schärlek!

568
du behöver:
2 burkar hela tomater
4 vitlök
1 gul lök
½ dl olivolja
3/4 dl tomatpure
½kg blandfärs, kycklingfärs, vegofärs
½ tsk rödsötpaprika
ca 1 msk socker
ca 1 msk balsamvinäger
salt
peppar
oregano

500 g Schär lasagne plattor

50g olja
1 tsk xanthangum
250 ml ditt val av mjölk, jag använder rismjölk
salt
peppar
2 paket mozzarella ost
1 paket permesan ost

gör så här:
1.hacka löken och fräs den i olivoljan i några minuter, pressa i vitlöken och fräs det några minuter.
2.tillsätt tomatpure och fräs runt ca en halvminut, häll sedan i de hela burk tomaterna och mosa sönder dem i pannan. Krydda med balsamvinäger, socker, rödsötpaprika, oregano, salt och peppar, här måste du smaka av själv tills det är bra balans i smakerna.
3.stek färsen i en annan panna och häll i tomatsåsen. Låt nu koka under lock i ca 45 min.
4.sätt ugnen på 180 grader.
5.koka Schärs lasagne plattorna efter anvisningarna på paketet.
6.smörj en form.
7.häll oljan till såsen i en kastrull och värm upp det, tillsätt xanthngum och vispa runt väl, häll i mjölken medans du rör/vispar runt. salta och peppra.
8.tag fram den smörda formen och börja med att lägga Schärs lasagne plattor i botten, varva med köttfärs såsen och den vita såsen, tänk bara på att när du helt på den vita såsen så ska du smula i mozzarellan i den vita såsen innan du går på med Schärs lasagneplattorna igen. Till sist strör du på permesan ost och sätter in i ugnen i ca 35min
9. servera med en sallad
575

Published
Categorized as Maträtter

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published.