Kycklinggryta (går att göra vegansk) ?

Super god och super snabb kycklinggryta som jag äter med ris. Går superlätt att göra vegansk använd tofu eller anammas vegobitar.

  • 4 kycklingfiléer 
  • 3st bananscharlottenlök 
  • 2-3st morötter 
  • 2-3 nävar babyspenat 
  • 1 krossad vitlök 
  • 1 burk kokosmjölk
  • Röd thai pasta som man köper på den asiatiskahyllan ca 1tsk beror lite på hur stark du vill ha grytan 
  • Salt och svartpeppar 
  1. Börja med att skala morötter och dela i bitar, hacka bananscharlottenlök och skala vitlöken.
  2. Rensa och dela kycklingen i lagom bitar.
  3. Fräs på bananscharlottenlök i olja och smör el margarin, när den har mjuknat lite så pressa i vitlöken och tillsätt kycklingen. När kycklingen är halv färdig så tillsätt morötterna. Kycklingen behöver inte vara genomstekt när du häller på kokosmjölken då den kokas klart i kokosmjölken.
  4. Krydda med röd thaipasta, salt och peppar.
  5. Babyspenaten häller du i precis innan servering. 

Serveras med ris! 

Jag älskar den här grytan så jag hoppas att den faller även dig i smaken!❤️

Varma hälsningar Sandra ??

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

1 comment

Leave a Reply to Anna Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *