Krispiga kakor med choklad

glutenfri chokolatchipcoockies
Du behöver:
225g rumstemporerat smör eller margarin
3,2/3 dl farinsocker
3,1/3 dl socker
2ägg
1tsk vanilj essens
½tsk bikarbonat
4 dl mjölmix, Jag använder Lajlas mjölmix gjord på majsstärkelse
2 dl mandelspån
2 dl choklad knappar eller hackad mörk choklad
1tsk söndersmulad havssalt

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175 grader
2.Vispa det rumstemporerade fettet med socker och farinsocker luftigt i assistent eller med elvisp.
3.Tillsätt äggen, ett i taget under vispning.
4.Tillsätt vanilj essens och vispa det fluffigt.
5.Tillsätt mjölmix och bikarbonat och vispa i 1 minut.
6.Rör ner chokladknappar, mandelspån och havs salt.
7.Klicka ut ca 1msk per kaka och sex stycken på varje plåt, inte fler för de flyter ut.
8.Grädda dem helst i varmluftsugn i ca 15-20min, men vanlig ugn går också bra.
9.Tag ut dem och låt dem svalna.
10.Njut tillsammans med ett glas mjölk!

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

5 comments

  1. Hej , jag undrar vad man kan byta ut mandelspånet till ,är nötallergiker .
    MVH Jessi

    1. Hej! Du kan ju utesluta dom om du vill, tillsätt lite mer mjölmix kanske en halv till en dl! Jag tror det funkar! Har inte testat dock. Med vänlig hälsning, Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.