Kladdkaka med lakrits

DSC00064
Jag älskar kladdkaka och jag älskar lakrits! Så hur gott är det då inte med en kladdkaka med lakrits smak!! Det är superduper gott! choklad och lakrits passar så fint i hop med varandra. Här kommer mitt lätta och jätte snabba recept på en kladdis med lakrits:) Varsegoda

du behöver:
175g smör eller margarin
2ägg
3dl socker
3/4dl kakao
3msk lakritsrotpulver
2tsk vaniljpulver
½tsk salt
ca 1,½dl mix, jag har testat med olika mixar och det har funkat bra

gör så här:
1.sät ugnen på 175grader och smöra en form med avtagbarkant
2.smält fettet
3.vispa i hop ägg och socker i en bunke med ballongvisp eller gaffel
4.tillsätt det smält fettet, kakao, lakritsrotpulver, vaniljpulver, salt och mix och blanda i hopa allt till en jämn smet. häll smeten i en smörad form med avtagbarkant. Grädda i ca 18-25 min, det kan skilja ganska mycket från ugn till ugn så jag brukar kolla till den en gång varje minut när det har gott 15minuter.

låt svalna och servera med en klick grädde:) Hoppas det smakar varma hälsningar S

Gillar du choklad så kanske brownies skulle vara något för dig.

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *