Kärleksmums, snoddas, mockarutor – kärt barn har många namn!


När jag var barn så bakade min mamma de här kakorna och jag älskar de verkligen. Men sen jag fick min diagnos för 12år sedan så har jag i ärlighetens namn nästan aldrig bakat dem, varför vet jag inte men för ett tag sedan så började jag baka dem igen och då gick det upp för mig hur goda jag tycker de är. Sen är de jätte bra att ta med på picknicken det är bara att skära i rutor och förvara med lite bakplåtspapper i en burk.

du behöver:
2ägg
3dl socker
1,½dl mjölk eller växtmjölk
ca 4,½dl mix, jag använder Dovesfarm
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
3msk kakao
150g smält smör eller margarin

1/2tsk xantangummi el 2tsk fiberhusk, tillsätt det i mjölmixen

glasyr:
3dl florsocker
60 smält smör eller margarin
2tsk vaniljsocker
4msk starkt kallt snabbkaffe
2msk kakao

garnering:
kokosflingor

gör så här:
1.sätt ugnen på 200grader
2.smält fettet och lägg bakplåtspapper i en form på ca 20cm x 30cm
3.vispa ägg och socker vitt och fluffigt och tillsätt mjölken
4.blanda mix, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en skål och rör ner det i äggen
5.tillsätt det smälta fettet och bred ut smeten i formen, grädda i nedredelen av ugnen i ca 20 min. Tag ut kakan och låt svalna.
6.blanda i hopp alla ingredienser till glasyren och bred ut det på kakan och garnera med kokos

har du smakat silviakaka ?

varma härliga häsningar från mig!:) Love S

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

9 comments

 1. Hej!
  Vill bara tala om att ditt recept på Kärleksmums är helt fantastiskt. Kakan blir saftigare än om jag bakar icke glutenfritt. Alla älskar den barn som vuxna. Tack för mycket inspiration på din blogg. Alla har rätt till gofika stämmer bra. ❤️

  1. Hej! Så glad jag blir över allt fint du skrev om min blogg! Det värmde! Och underbart att kakan blev uppskattad! Tack!❤️ kram Sandra

 2. Fantastiskt goda kärleksmums, tack!
  Ett litet förbättringstips om det går att redigera i bloggtexten – nu andra gången jag gjorde dem glömde jag Xantangummi/fiberhusk, eftersom det inte nämndes specifikt i texten och dessutom ligger för sig själv i listan med ingredienser. Vore super ifall det gick att justera!

  1. Tack!❤️ absolut, det ska jag göra! Tack för tipset o feedback! Uppskattas! ❤️?

 3. Jag vill bara tacka för ett fantastiskt recept! Min syster är blev glutenallergisk i vuxen ålder och har saknat sin absoluta favoritkaka: kärleksmums. Jag bakade detta recept för första gången för ett år sedan och har gjort det många gånger efter det. Hon ÄLSKAR den!! Den är inte bara “god för att vara glutenfri” utan den är bara “GOD” punkt! ❤

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *