Kanelbullemuffins!

kanelbullemuffins
Jag satt hemma och var sugen på något gott till kaffet! kanelbullar dök upp i huvudet! men jag ville ju dricka kaffe nu och inte om flera timmar då det tar ett tag att baka kanelbullar med all vänte tid inräknad.Jag hade hört om kanelbullemuffins men aldrig ätit det så jag tänkte det kör jag på det låter ju gått, och det kan jag lova er att det är. Saftiga och smöriga i mitten och smaken av kanel och kardemumma och det knapriga pärlsockret på toppen och florsocker kristyr mmmm jag lade två på mitt fat till kaffet när jag var klar hade jag ätit åtta och då fick jag stoppa mig själv för jag hade lätt kunnat äta några till och jag undrar hur man orkar äta så många men magen verkar alltid ha plats för en liten god bit till!:)

Här kommer receptet!
du behöver:
ingredienserna för grundrecept till muffins
2 tsk kardemumma
ca 25g fett
½dl socker
3 tsk kanel
1 tsk vanilj pulver
pärlsocker
½ dl florsocker plus 2-3 tsk vatten
Följ receptet för grund recept till muffins till och med 6. Därefter gör du så här:
tillsätt kardemumman i smeten.
blanda fett, socker, kanel och vaniljpulver väl.
häll upp smeten i formar och klicka en klick fyllning i varje muffinsform och garnera med pärlsocker.
grädda muffinsen på 200 grader i ca 15 min
när de har svalnat blandar du i hop florsocker med vatten, börja med 2tsk och tillsätt sen pytte lite i taget tills du har fått rätt koncistens det vill säga en trögflytande kristyr som du ringlar över muffinsen!
Hugg in och njut och glöm inte att jag varna er! de är livsfarliga!:)

bak kärlek! /Sandra

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

4 comments

  1. Hei Sandra.
    Måtte prøve disse idag. De var kjempegode!
    Spiser sjelden slikt da jeg må ha det glutenfritt – baker vanlig til resten av familien, men sjelden ting jeg kan spise.
    Alene hjemme idag- så nå har jeg forspist meg på disse “godisene”
    En ting? Smør, kanel blandingen min sank helt til bunn i muffinsene. Kan jeg hatt for løs deig? Jeg brukte 3 egg og ikke 2 da de var så små, men det kan ha avgjort det. De ble veldig luftige i hvert fall.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *