Kanelbulle kladdkaka med vaniljkräm!

kanelbulle kladdkaka

Jag är bara så lycklig!! Den här kakan är något av det godaste jag har ätit och den kom till av ett rent infall, jag ville baka och var sugen på en kanelbulle kladdkaka men samtidigt wienerbröd för jag älskar vaniljkrämen i wienerbröden och då kom jag på varför inte lägga det på min kanelbulle kladdkaka, det funkar ju utmärkt i butterkaka och solbulle så sagt och gjort jag slängde i hop den och väntade ivrigt vid ugnen så den inte skulle bli under eller över gräddad. Tog ut den, hade svårt att vänta men när jag åt första tuggan med ett glas mjölk, klockorna stanna Halleluja!!:) Så varsågoda här kommer receptet!

150g smör eller margarin
2,½dl socker
2,½dl glutenfri mjölmix, jag använde mig av Lajlas gula men de flesta funkar i kladdkaka
2 ägg
1,½msk kanel
1tsk vaniljpulver
1krm kardemumma
1,½krm salt
2,½dl färdig vaniljkräm, det brukar vara en påse som du blandar med 2,½dl mjölk. Äter du ngf så är det bara kok vaniljsåsen/ marsansåsen som är ngf. Följ anvisningarna till 2,5dl kräm. Annars kan man göra egen.

pärlsocker till garnering

gör så här:
1.sätt ugnen på 200 grader använd gärna varmlufts för då reser den sig i kanterna och blir så där frasig och lite marängaktig.
2.smält smöret
3.blanda till vaniljkrämen, följ anvisningarna på påsen men tänk på att blanda till kräm och inte sås, det brukar vara en påse till 2,½dl mjölk för det mesta.
4.kläck äggen i en bunke och vispa ut dem lite snabbt, tillsätt alla de torra ingredienserna och det smälta smöret och vispa i hop allt med en ballonvisp eller gaffel.
5.lägg bakplåtspapper i en rundform med avtagbarkant.
6.häll i smeten och häll ner vaniljkrämen som en ring i mitten och strö över pärlsocker.
7.grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter tänk på att det skiljer sig från ugn till ugn så använd provsticka, grädda tills kakan är färdig och frasig i kanterna för tänk på att vaniljkrämen gör att den blir extra kladdig så under grädda den inte för då blir den helt ofärdig under vaniljkrämen.

Njut av en underbar stund! kärlek från mig!!

kanske kanelbullemuffins är något för dig!:) receptet hittar du här

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

16 comments

 1. Underbar sida du har! Har hittat massor av spännande recept som jag vill testa!
  Idag blev det bakat Kanelbulle-kladdkakan med vaniljkräm och den var riktigt god (även om jag inte egentligen “får” äta så var jag ju tvungen att provsmaka)!

  Jag har skrivit om det på min blogg och länkat hit till dig!

    1. Hej Linda!?✨? jag använder varmluftsugn, höj kanske något med vanlig ugn eller ha kakan inne något längre!? trevlig lördag!

 2. Godaste kakan som finns! Bjöd denna på jobbet i höstas och det var glada hurrarop från kollegorna! Imorn ska dom få denna igen! Tack för ett fantastiskt recept!

  1. Tack så jätte mycket! Så härligt med feedback! Så roligt när receptet och kakan blir uppskattade!❤️✨ hälsa dina kollegor och hoppas ni får en bra arbetsvecka! ?✨

  1. Hej Johanna! Vad roligt att du tyckte om den!:) visst får du det bara du länkar till min sida och berättar var du hittade receptet!:) trevlig sommar! ??

 3. Vet du om man kan blanda kok-marsansåsen med annan typ av mjölk? Typ mandelmjölk el så. Blir så sjukt sugen på den här kakan. (Tål inte Mjölkprotein)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *