Kanderade salinis

salinis

Tillsammans med Schär har jag tagit fram det här super snabba och goda godiset! Passar perfekt som tilltugg på festen eller som lördags godis.

Innan du börjar så tänk på att karamell blir väldigt varmt och kan orsaka brännskador om du får det på dig så va väldigt försiktig och det här är inget för barn att hjälpa till med.

1 påse Schär Salinis
1,½ dl socker
50 g

gör så här:
Använd ett stekjärn med tjockbotten och gärna med teflon invändigt! Häll sockret i pannan och sätt på ganska högvärme. När du ser att sockret börjar smälta rör då försiktigt runt i stekpannan så sockret inte brändsvid, när det väl börjar smälta kanske du behöver sänka något, i bland får man sänka och höja värmen det beror på sockret så det inte bränds eller om det blir för låg värme så det slutar smälta. När sockret väl är smält tag av det från värmen och tillsätt smör eller margarin. När du tillsätter fettet kan det uppstå ånga så du kan ju vara beredd så du inte får det i ansiktet. Rör ut fettet i sockret tills en seg karamell har bildats då är det bara att häll karamellen över dina salinis i en skål och rör runt med hjälp av två skedar så karamellen kommer på alla salinis, häll sedan ut de på ett bakplåts papper och sära på dem och låt karamellen torka, det går rätt snabbt, några minuter sen är de färdiga att äta! Häll upp de i en tjusig skål och mumsa i dig världens godaste salinis. Tycker du att det behövs mer salt är det bara att salta med fling salt i skålen och röra om!

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

4 comments

  1. Hittar inte receptet på dina morotsbaguetter som såg gudomliga ut på insta?!

    Ha en fin dag!
    Kram
    Jenny

    1. Hej Jenny:) jag har inte lagt upp det än, gör det så fort jag har tid. Desamma! Hälsningar Sandra ?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *