Kanderade popcorn

popcorn
Men hur gott är inte det här… salt, karamell och popcorn! tjohooooo så gott! Och enkelt att göra!

Du behöver:
1 påse micropop eller
1 påse med färdig poppade
eller poppa själv det gör du så här:
Använd en gryta med tjockbotten, tillsätt ca en ½ dl olja och en klick smör det ska täcka bottnen precis, häll i popcornen, de ska också täcka bottnen precis eller något mindre. Sätt Grytan på plattan med lock och sätt på högvärme, skacka grytan hela tiden på platan fram och tillbaka, grytan ska ha kontakt med plattan hela tiden. Det är bra att ha en handduk över grytlocket som du håller fast på varje sida i gryt handtagen för det kommer varma ånga ut från grytan och det är inte så trevligt att få på sig! När d hör att det börjar poppa kan du sänka något och skaka grytan hela tiden då fram och tillbaka så inga popcorn bränds vid, när du hör poppandet börjar avta så tag av grytan från plattan.

Och då kommer vi till själva karamelliseringen! Det finns många olika sätt. Jag har valt ett som går snabbt och är relativt enkelt så länge man inte bränner sockret för då blir det bäskt.

du behöver:
2,½ dl socker
100 g smör eller maragrin

gör så här:
1.använd ett stekjärn med tjockbotten och gärna teflon yta. Häll i sockret och sätt plattan på ganska högvärme. När du ser att sockret börjar smälta så rör du hela tiden lugnt och försiktigt runt i pannan tills sockret smält, det kan hända att du får reglera temperaturen lite upp och ner om det blir förvarmt. När sockret är helt smält så tag av stekjärnet från plattan och tillsätt smöret , nu kan det ånga upp när du tillsätter det så var beredd så du inte får ånga i ansiktet. Rör sen i hop sockret och smöret till en seg karamell sås. När såsen är klar så hell det över popcornen och rör runt hela tiden med hjälp av tex två slevar så du lyfter upp popcornen och rö runt bland dem så alla får karamellsås på sig. Lägg sen ut dom på ett smörgås papper några minuter tills karamellsåsen stelnat. Lägg popcornen i en skål och salta! Njut sen av världens bästa popcorn!
Varma poppiga hälsningar Sandra

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *