Sommartider är ju som alla vet pajtider:) så här kommer ett recept på hallonpaj som inte e bakat på så kallade mixar.
Du behöver:
en pajform
2ägg
3dl socker
150gram smör el margarin
2dl rismjöl
1dl majsmjöl
1½dl majsstärkelse
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1½dl vatten
1½dl hallon (eller efter eget tycke)
florsocker till garnering
Gör så här:
smöra och bröa formen.
sätt ugnen på 200grader.
smält smöret.
vispa ägg och socker poröst.
Tag fram en bunke och häll i rismjöl, majsmjöl, majstärkelse, bakpulver och vaniljsocker och blanda det väl.
Tillsätt vatten och det avsvalnade fettet i äggen och vispa det.
Tillsätt mjölblandningen i äggblandningen och blanda i hop det, du kan använda elvispen.
Häll nu smeten i formen och sprid ut hallonen.
Grädda i nedredelen av ugnen i ca 40min, om kakan efter 40min fortfarande e kladdig i mitten så lägg över ett ugnsfolie över kakan o grädda ytterligare 5-8min du får kolla med en sticka!
Låt kakan svalna och pudra över lite florsocker!