Hallonpaj

hallonpaj

Sommartider är ju som alla vet pajtider:) så här kommer ett recept på hallonpaj som inte e bakat på så kallade mixar.

Du behöver:
en pajform
2ägg
3dl socker
150gram smör el margarin
2dl rismjöl
1dl majsmjöl
1½dl majsstärkelse
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1½dl vatten
1½dl hallon (eller efter eget tycke)
florsocker till garnering

Gör så här:
smöra och bröa formen.
sätt ugnen på 200grader.
smält smöret.
vispa ägg och socker poröst.
Tag fram en bunke och häll i rismjöl, majsmjöl, majstärkelse, bakpulver och vaniljsocker och blanda det väl.
Tillsätt vatten och det avsvalnade fettet i äggen och vispa det.
Tillsätt mjölblandningen i äggblandningen och blanda i hop det, du kan använda elvispen.
Häll nu smeten i formen och sprid ut hallonen.
Grädda i nedredelen av ugnen i ca 40min, om kakan efter 40min fortfarande e kladdig i mitten så lägg över ett ugnsfolie över kakan o grädda ytterligare 5-8min du får kolla med en sticka!
Låt kakan svalna och pudra över lite florsocker!

Published
Categorized as Desserter

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *