Hallon och citronpaj!

citron och hallonpaj
Jag tror jag är kär…detta är verkligen en paj i min smak. Söt, syrlig och fräsch! Jag älskar kakor som är sådär friska i smaken och det passar fin fint en varm sommar dag i solen på varandan eller trädgården. När du känner solens varma strålar och fåglarna kvittrar och humlorna brummar. Härligt! Det är en enkel kaka att göra, går snabbt och inte massa olika ingredienser, utan det är sånt man brukar ha hemma.

du behöver:
2 ägg
3dl socker
4,½dl mix, de flesta funkar
2tsk bakpulver
2tskvaniljpulver
1,½dl vatten
150g smör eller margarin
skalet och saften av en ekologisk citron, tvätta citronen noga
ca 3dl hallon, jag använder frysta ekologiska hallon

gör så här:
1.sätt ugnen på 200grader
2.smöra och bröa en pajform
3.riv av det yttersta skalet på citronen och pressa ur saften. vispa ägg och socker vitt och fluffigt
4.blanda mix, bakpulver och vaniljpulver
5.tillsätt mix-blandningen, citronskalet, citronsaften och vattnet och vispa i hop allt till en slät smet. Häll smeten i formen och strö över hallonen. Om du vill kan du garnera med lite pärlsocker. Grädda i nedredelen av ugnen i ca 35-40 minuter. Efter 30 minuter kan du ägna kakan lite extra tid så du tar den när den är klar så den inte blir torr. Det skiljer sig så mycket från ugn till ugn och om man använder varmluft eller ej.
Servera den som den är eller med lite glass eller vaniljsås! Hoppas det smakar //Sandra

Kanske Fläderkladdkaka är något för dig:) Även den en av mina fräscha sommarkakor!

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

2 comments

  1. Tack för många smarriga recept!! En fråga: Är vaniljpulver och vaniljsocker samma sak?

    1. Vaniljpulver är ren nermald vaniljstång. Jag brukat använda det men det går lika bra att använda vaniljsocker:)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *