Gluten- och havrefria chokladbollar

12237954_1628558727397537_7563009007349137377_o

Mumsigt goda chokladbollar fria från gluten, havre och mjölk.

Du behöver:
2dl florsocker
1dl kokosflingor
1,5dl quinoa flingor eller boveteflingor eller hälften av varje
0,5tsk salt
2-3msk kakao
1tsk vaniljpulvor eller 2tsk vaniljsocker
1tsk pulverkaffe upplöst i lite vatten
60-70g Floras mjölkfria smörgås margarin
kokosflingor och pärlsocker att rulla chokladbollarna i

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en skål med ballongvisp. Tillsätt margarinet och kaffepulvret upplöst i lite vatten och blanda ihop allt till en deg. Är det för kletigt när du arbetat ihop degen så sätt in den i kylskåpet i 15 minuter. Rulla bollar i lagom storlek och rulla dem i kokosflingor eller pärlsocker.

Jag använder Floras mjölkfria smörgås margarin för det är mjukt i konsistensen om du använder ett annat smör eller margarin så måste du vispa det mjukt innan du tillsätter det i degen.

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published.