Frasig blåbärspaj!

blåbärspaj
Smulpaj är väl aldrig fel, tar fem minuter att göra och tjugo i ugnen! Här kommer mitt recept med extra mycket smuldeg!:) Jag gjorde en blåbärs paj men du kan välja vilka bär du vill.
Jag skulle vilja tipsa er om att baka med Doves farm Plain White flour blend då jag har aldrig fått så bra smuldeg innan som med denna mixen, helt klart det som blivit mest likt vetemjöl i konsistensen. Jag kan tycka annars att smuldeg på glutenfria mixar brukar bli hårda och knastriga, den här blir väldigt frasig och inte alls knastrig och hård!

Du behöver:
500g blåbär
3msk potatis mjöl
1dl socker 0,5tsk salt
4dl mix, jag rekommenderar Doves farm Plain White flour blend
150g smör eller margarin, gärna rumstempererat

Gör så här:
1.sätt ugnen på 225 grader
2.smöra en form och häll i blåbären. Strö över potaismjölet och blanda runt bland bären.
3.Blanda socker, mjölmix och salt väl med varandra i en stor skål. Tillsätt där efter fettet och finfördela det med fingrarna tills du har fått en smulig deg. Häll smuldegen över bären och grädda i undre delen av ugnen i ca 20 min tills smuldegen har fått fin färg och har en frasig textur.

Jag tycker det är godast med vaniljsås eller glass till men det är en smaksak!

Love S

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

8 comments

  1. Hej! Härligt recept, men var finns Doves farm plain white flour blend?
    Tacksam för svar.

    1. Jag hittade mitt paket på greenmarket vid Torning torso i Malmö, jag tror de har en hemsida! Annars sök det på Google! Helt klart värt det, jag bakar bara på det nu och aldrig varit mer nöjd med en mix! Med vänlig hälsning, Sandra

  2. Hej och tack för en superbra sida! Gjorde precis denna paj, har du verkligen haft 1tsk salt i smuldegen? Vi tyckte att det blev lite väl salt och ska testa dra ned till halva mängden nästa gång. Annars var den helt fantastisk! 🙂

    1. Hej! Tack för du tycker om min sida! Men förlåt står det 1 tsk, det ska vara en halv tsk, tack för du uppmärksamma det, jag ska genast ändra! Roligt att du tyckte om den! Trevlig helg!!

    1. Men jätte bra!! Då vet jag det, mina favorit mixar just nu, du får gärna länka mitt recept. / Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *