Fiskgratäng! endast tre ingredienser:)

fiskgratäng1
Jag tänkte dela med mig av min fiskgratäng som du slänger ihop snabbare en blixten, perfekt om du vill ha en snabb och nyttig middag! dessutom behöver du bara tre ingredienser plus kryddor!

du behöver:
1 fiskblock krokfångad torsk och gärna märkt MSC, det är en märkning så du vet att fisken är fiskad på ett hållbart sätt.
1 paket (500g) eko tomatkross
1 burk (400ml) kokosmjöl, kokosgrädde

salt och peppar
1 tsk eko lantbuljong
2-3 tsk koriander (torkad) du kan ju använda färsk om du vill
persilja men det är inget måste

gör så här:
1.tina fisken, ett tips är att lägga blocket i kylskåpet kvällen innan du ska använda det. Men det går bra att använda den fryst med, nackdelen är att det tar längre tid och att fisken lättare kan bli lite torr.
1. sätt ugnen på 175 grader ( sätt på ris om du önskar det till gratängen.)
2.tag fram en ugnssäker form, som rymmer 1 liter. Häll i tomatkrossen, kokosmjölken samt alla kryddor utom persiljan och blanda allt med en gaffel eller ballongvisp, allt ska vara välblandat. Skär fiskblocket i 5 bitar och lägg ner i formen, försök att få sås på ovansidan av fisken också även om den sticker upp någon mm. Sätt in ugnen i ca 15-20 minuter. Men du måste kolla fisken så att den verkligen är klar. Tag ut gratängen.
3.servera gärna med ris och klipp över persilja.

Tips! Du gör om gratängen till fisk soppa på ett kick genom att bara tillsätt mer vatten och dela fisken i mindre delar, jag brukar göra detta om jag har haft gratäng en dag och har kvar till dagen efter. Du kan behöva krydda till soppan lite eftersom du spär ut med vatten.
fisksoppa

Lycka till kram Sandra

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *