Créme brulée 

  

Jag älskar créme brulée ❤️ det är bara så himla gott! Men jag får väl erkänna att jag inte brukar göra det allt för ofta men så fort jag är på en restaurang som erbjuder det så slår jag alltid till!? sen är det ju också ett säkert efterrätts alternativ för oss med celiaki! Men sen så köpte jag ju mig en sådan här liten brännare man har när man bränner råsockret på créme bruléen och vad gör man inte då, créme brulée så klart!??

Till fyra små så behöver du;

En halv vaniljstång fast jag tar hela ?

2dl eko vispgrädde ( använd gärna ohomogeniserad, du kan använda vanlig men det är bättre för kroppen)

1/2dl eko mjölk (ohomogeniserad helst) 

1/2dl strösocker

3 äggulor gärna eko 

1-2msk råsocker eller strösocker 

Gör så här:

1.sätt ugnen på 150 grader 

2.häll grädde och mjölk och hälften av sockret (1/4) i en kastrull. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur kärnorna och tillsätt de i kastrullen och lägg ner även stången. Låt koka upp under omrörning och tag kastrullen från värmen.

3.vispa äggulorna och resterande socker (1/4) vitt och fluffigt. Tag upp vaniljstången. Vispa ner den varma gräddblandningen i äggsmeten. 

4.fördela smeten i fyra små formar och ställ de i en långpanna och häll i hetvatten upp till halva höjden av formarna. 

5.grädda i nederdelen av ugnen i ca 40 minuter tills smeten har stelnat. Använd inte varmluft.

6.låt formarna svalna och sätt in de i kylskåpet. 

7.precis när de ska serveras strör du över socker och bränner med gasolbrännare tills sockret har smält, men det ska inte brännas. 

Servera de som de är eller tex med hallon. Jag tycker det är godast med frysta hallon som har fått tina. Den tjocka lena härliga créme bruléen med sitt knäckiga täcke och sen de syrliga hallonen!? mums! Men jag serverar hallonen bredvid créme bruléen, så lägg inte hallonen i formen med créme brulée utan ställ formen på en liten tallrik och på den serverar du de tinade hallonen! 

Peace, Love and créme brulée !! ❤️

?Sandra 

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *