Citronkladdkaka

011

Fräsch söt syrlig kaka som smälter i munnen

du behöver:
150g smör eller margarin
3ägg
3 dl socker
1 ekologisk citron
1 tsk vaniljpulver eller essens
2,5dl glutenfri mjölmix tex Schär, Dovesfarm, Chrisbells
grädde och bär till garnering

gör så här:
1.sätt ugnen på 175grader
2.tag fram en form med avtagbar kant och klipp till en lagomstor bit bakplåtspapper och lägg det i bottnen på formen och smöra kanterna.
3.smält fettet.
4.tvätta citronen och riv skalet och pressa ut saften.
5.vispa ägg och socker med en ballongvisp.
6.tillsätt citronskal, citronsaft, vaniljpulver, salt och mjölmix och vispa i hop allt till en slät smet. Häll smeten i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 15-25 minuter, det beror på din ugn och även på hur kladdig du vill ha den. Låt svalna

tippselitips från mig!;) ett grymt tips är att äta de tillsammans med lakritsglass, lakritsås, ell grädde med krossade lakrits godis om du hittar några glutenfria. Tips är lakritsfabriken de har både lakritssås, godis mm

Superkram från mig! /Sandra

 

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

3 comments

    1. Hej Sara!:) vad roligt att du har hittat hit. xanthan gum är ett struktur och bindemedel som man använder i glutenfri bakning. Och jag har i det just för den saken skull. Jag tänker att du kan byta ut det till fiberhusk om du inte hittar eller vill använda det. Jag har fått många frågor på det, inte bara från dig. Men om du läser innehållsförteckningen på många av de köpta glutenfria bröd och kakorna så finns det med i många av dem. Jag har köpt mitt på Astrid och aporna i malmö om du är intresserad!:) Med vänlig hälsning Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.