Citron cheescake

citron cheescake
Citron, det är aldrig fel i efterrätter tycker jag och inte heller i denna cheescake. Och hur bra är det inte att ha en cheescake i frysen när du får oväntat besök:)

du behöver:
100g smör eller margarin
200g lovemore Digestive Biscuits, ett helt paket plus ca 6st
2 tsk ingefära eller lakrispulver, kan uteslutas om man vill

2dl grädde
2 paket laktosfri Philadelphia ost naturell
1 burk (320g) lemon curde
1-2dl florsocker, börja med en och smaka av
finrivet skal och saft av två ekologiska citroner
1,½tsk gelantin pulver el motsvarande i vego pulver

gör så här:
1.smält fettet. Krossa kexen med händerna och blanda ner det smälta fettet med en gaffel, det blir väldigt löst så bred ut det i en 22 i diametern stor rund form med avtagbar kant och grädda det i ugnen i ca 5min på 200grader. den ska inte få färg, jag brukar ta ut det när det bokstavligen bubblar i kexbottnen.
2.vispa grädden fast och blanda ner Phiadelphian, lemon curde, citron skal och florsockret och vispa det till en jämn smet.
3.häll 1,½tsk gelatin pulver i 1,½msk kallt vatten. Värm upp citronen och tillsätt det svällda gelatin pulvret och rör ut det och låt svalna innan du tillsätter det försiktigt under vispning i smeten.
4.bred ut det över kexbottnen och låt stelna i minst 8 timmar men helst över natten. Tag fram en halvtimme innan du ska äta cheescaken.
Hoppas det smakar!! /Sandra

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *