Chocolate O’s pancakes

(null)
Super goda pannkakor med smak av vanilj och choklad och de krossade chocolate O`s som blir frasiga av fettet när de steks i pannan i pannkaks smeten. Serverade med grädde med smak av vanilj och choklad. Lätt som en plätt att göra!;)

Till min pannkaks smet som är naturligt glutenfri och den är inte gjord på några så kallade mjölmixer behöver du:
1 dl majsstärkelse
½ dl pofiber
1 tsk fiberhusk
1 kram salt eller mer om du vill det
½-1 tsk vaniljpulver
3,½-4 dl mjölk av valfri sort
2 ägg
8-10 st chocolate O`s
vispad grädde smaksatt med vanilj och hälften smaksatt med kakao och socker till servering
skivade bananer till servering
smör eller margarin till stekning

gör så här:
1.tag fram en skål och tillsätt majsstärkelse, pofiber, fiberhusk, salt och vaniljpulver och blanda det väl med en ballongvisp.
2.tillsätt först ! dl mjölk och blanda så allt har löst sig i mjölken, det kan ta ett tag för majsstärkelsen är lite klurig att lösa i vätskan, skulle det vara så att du har löst allt förutom någon liten klump så brukar jag peta bort dem och ta upp de från skålen. Nu tillsätter du 1, ½ dl mjölk och vispar det tillsammans med det andra i bunken. Låt stå och vila i ca 5 minuter så fiberhusken sväller. Om du nu tycker att smeten är för tjock så tillsätter du mer mjölk du kan ju börja med 1/4 dl och sen mer om du fortfarande tycker den är för tjock. Tillsätt äggen ett i taget och vispa kraftigt till en jämn smet. Tillsätt nu Chocolate o`s du bar krossar dem med händerna över bunken.
3.grädda dem i en stekpanna med rikligt med fett tycker jag men det är ju en smaksak, stek dem på samma vis som du brukar. Som vanligt med pannkakor kan det ta någon pannkaka innan man har hittat rätt värme, därför brukar jag börja med att steka några små i mitten på pannan, jag heller helt enkelt en liten klick i mitten på pannan kanske i storlek med en plätt och ser hur den blir innan jag fyller upp och steker stora pannkakor det är ett litet tips. Och i bland får man ändra värmen upp och ner undertiden man steker.
4.skiva banan och vispa valfri grädde och smaksätt helften med vaniljpulver och lite socker och andra helften med kakao och socker. Hugg in och njut av dessa super goda pannkakor serverade med skivad banan och smaksatt grädde! Mums!!

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *