Chocolate chip cookies med choklad konfetti

chokolat chip cookies
Jag älskar Chocolate chip cookies. De är både sega och knapriga och bara så perfekt goda. I kön på espresso house stod jag där och tyckte synd om mig själv och förbannade min sjukdom, på Statoil tog jag alltid en extra runda förbi café baren för att spana in mina älskade kakor men jag skulle inte köpa några som vanligt. I början av min sjukdom gjorde jag några taffliga försök att baka egna men de blev ju långt i från bra snarare pannkaka så jag la det på hyllan. Men för en tidsedan började jag försöka baka dem igen och resultatet blev klart mycket bättre en för tio år sedan så nu tänkte jag dela med mig av mitt recept på Chocolate chip cookies med kung markattas choklad konfetti. Så varsågoda här kommer receptet.

du behöver:
100g margarin
1dl mörkt muscovadosocker eller farin socker men läs på förpackningen för vissa innehåller maltodextrin
½tsk vaniljsocker
1 ägg
2dl glutenfri mix
½tsk salt
50g pecannötter
50g choklad konfetti från kung markatta, vid mjölfritt byt smarties mot mjölkfri choklad
50g mörkchoklad, mjölkfri om så önskas

gör så här:
1.sätt ugnen på 200 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt
2.använd en elvisp och blanda margarin med muscovadosocker och vaniljsocker i en bunke
3.tillsätt ägget och blanda väl
4.blanda mix och salt och tillsätt det
5.hacka chokladen och pecannötterna grovt och rör ner de i smeten tillsammans med choklad konfetti
6.klicka ut 1-2msk smet på en plåt och platta till de lite, ca 12st på en plåt är lagom då de flyter ut lite grann, grädda i ca 10minuter och låt kakorna svalna på ett galler

Hoppas det ska smaka! Varma häsningar Love Sandra

varför inte slå ett öga på kanelbullemuffins och se om det är något för dig! De blev glatt mottagna i facebook gruppen: vi med celiaki och även av familj och vänner. Dom är rätt poulära de där kanelbullemuffinsarna så kanske blir det en favorit även hos er:)

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

2 comments

  1. Hej Sandra 🙂 Så glad över dina recept. Ska prova vid tillfälle. Har en liten svacka i bakning då jag misslyckats en hel del med glutenfritt. Måste fråga angående Maltodextrin det är väl inte farligt för en glutenintolerant? Namnet är vilseledande men enligt ingredienslexikon från celiakiföreningen är det majsbaserat. Hoppas det stämmer? !
    Mvh Ingela

    1. Hej Ingela!:) tack så mycket!! Jag förstår jag misslyckas också titt som tätt men det är bara att försöka igen när man har lust och tid. Du har säkert rätt angående maltodextrin, jag har lärt mig att det kan vara från vete men det var många år sedan sen har jag inte kollat på det bara utvikit det men är det som du säger så är det toppen!:) står det så i ingredienslexikon så stämmer det säkert! Jag ska googla lite om det, kanske det kan komma från mer en majs för att vara säker på det! Hoppas du har en fin sommar! Med vänlig hälsning, Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *