Chia knäcke

chiaknäcke
Ett gott och nyttigt knäckebröds alternativ proppfullt med nyttigheter, omega 3, mineraler, vitaminer och gelebildande fiber.

du behöver:
1dl chiafrön
1dl solroskärnor
1dl quinoaflingor
1dl majsmjöl
½tsk salt
2dl hett vatten

flingsalt
chiliflingor, kan uteslutas

gör så här:
1.sätt ugnen på 150 grader. lägg baklåtspapper i en liten långpanna.
2.blanda alla torra ingredienser i en skål. häll på hett vatten och blanda allt till en jämn smet, häll smeten på bakplåtspappret och bred ut den till en rektangel som är ca 0,5cm tjock. strö över flingsalt och chiliflingor om du vill.
3.grädda i 30 minuter, tag ut plåten och skär i lagomstora bitar, vänd på bitarana och grädda i ytterligare 30min, stäng av ugnen och låt chiaknäckena torka i eftervärmen i ugnen. Förvara i tätslutande burk i rumstemperatur.

Kanske tycker du även om lite nyttigare kladdkaka

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published.