Bullar med chia frön

chiabullar

Jätte goda bullar som håller sig bra länge. Blir bäst med xantangummi men funkar även med fiberhusk.

25g jäst
5dl ljummet vatten
½dl neutral olja
½dl lönnsira
1tsk salt
1tsk xantangummi eller 1msk fiberhusk
4dl råris mjöl
3dl majs stärkelse
2dl quinoaflingor
½dl chiafrön

gör så här:
1.smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och lös upp jästen. Tillsätt olja, lönnsirap och salt.
2.blanda i hop de torra ingredienserna och rör ner det i vätskan. vispa med elvisp eller i assistent i ca 10 minuter. Degen ska vara lös. låt jäsa under bakduk i ca en timme. Sätt ugnen på 220 grader.
3. rör om i degen och klicka ut ca 12 bullar, 6 på varje plåt. Strö över chiafrön och låt jäsa under bakduk i ca 20minuter. Grädda i mitten av ugnen i 12-15minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published.