Bröd med boveteflingor o solrosfrön

Detta är ett av de bästa recept jag har gjort det blir alltid bra o är luftigt o saftigt!

Du behöver:

Elvisp
½ paket jäst
4dl fingervarmt vatten
½dl olja
½msk fiberhusk
1tsk salt
½tsk brödkryddor
½dl sirap el honung
2dl boveteflingor
½dl solroskärnor plus ½dl solroskärnor till formen

ca5dl mjölmix (jag använder lajlas mjölmix på majs, gult paket) plus lite mjöl att strö på toppen av brödet.

GetAttachment

Gör så här:

Smula jästen i en bunke, tillsätt därefter vattnet o rör tills jästen har löst sig. Tillsätt fiberhusken o låt det svälla ca fem minuter, det ska tjockna till. Blanda i salt, brödkryddor, olja o sirap,(el honung) o ½dl solroskärnor o rör om väl med tex en gaffel el ballongvisp. Därefter tillsätter du boveteflingorna o rör om väl. Nu är det dags för elvispen! Tillsätt mjölet o vispa med elvispen tills allt är blandat, jag använder visparna på elvispen. Degen ska vara lite lösare el kladdigare en vetedeg!!! Om den är för torr tillsätt lite vatten några tsk el en msk brukar räcka. Smöra in en lång panna med smör o “bröa” formen med solroskärnorna, hela formen måste bli täckt. Häll degen i formen o strö lite mjöl på toppen över hela brödet o låt jäsa i ca 45 min. Grädda det i nedredelen av ugnen i 250grader i ca 30min kolla med sticka eller knacka lätt på brödet, låter det ihåligt är det klart!

låt dig väl smakas!

kanske foccacia är något för dig!:)

Published
Categorized as Bröd

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *