Bröd med äpple och russin?

  • 25g jäst
  • 2,5dl vatten
  • 3msk olja
  • 2msk honung
  • 1 rivet äpple
  • 1/2dl pofiber
  • 1/2dl fibrex
  • 1,5dl majsstärkelse 
  • 2,5dl bovetemjöl 
  • 2,5tsk exantangummi
  • 1tsk salt
  • 1/2dl russin 
  • Solrosfrön till garnering 
  1. Häll upp vatten i bunken och lös jästen. Tillsätt olja och honung
  2. Riv äpplet
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt det i degvätskan. Arbeta degen i assistenten med degkroken i minst fem minuter. Tillsätt rivet äpple och russin och arbeta degen en minut till. Häll över degen i en smord form, garnera med solrosfrön. Täck över med en bakhandduk och låt jäsa i ca 50 min
  4. Grädda i nederdelen av ugnen på 200-225 grader varmluft. I ca 30-40 min, det beror lite på din ugn, kolla om det är klart annars sätt in det igen några minuter
  5. Tag ut brödet och låt svalna på galler under handduk

Hoppas det ska smaka!

??Sandra 

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

5 comments

  1. Ser gott ut! Har brödet på jäsning nu och ser att hur länge brödet ska vara i ugnen saknas i receptet, hoppas du har tid att svara! ?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *