Bovetegröt 


1,1/4dl boveteflingor, jag använder boveteflingor från bio foods glutenfria linje. Det är viktigt att ni köper från deras glutenfrialinje för de är ngf och deras vanliga linje är inte glutenfri. 

1/2-1tsk salt 

Lite socker och vaniljsocker om man vill

Jag tycker även att det är gott att blanda ner frysta bär i gröten eller om du vill stå dig längre och få i dig protein så är ett tips att precis när gröten är klar så tillsätter du en äggvita och rör ut den snabbt i gröten. Det är jätte gott och gröten blir jätte fluffig och mättande. 

Jag mäter upp boveteflingorna, salt och vatten i en kastrull sätter den på medelvärme och rör hela tiden i gröten undertiden den tillagas, jag tycker det är viktigt att man rör hela tiden för då blir gröten mycket fluffigare. Låter man den bara stå och sköta sig själv blir den lätt kompakt och klumpig och lite geleaktig så rör hela tiden, det handlar om några minuter innan den är klar. När du har fått den koncistensen du vill ha på gröten är den klar, det är nu du rör ner äggvitan snabbt om du vill annars är det bara att servera med den mjölk du använder och med de tillbehör du vill ha som tex kanel el bär. 

Jag äter min gröt med hallon chiasylt som jag själv har gjort! Det receptet hittar du här

??Sandra 

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *