Banoffee pavlova

DSC00133 (2)
Jag har länge gått och tänkt på den här tårtan som jag har komponerat i hop i huvudet och i helgen när jag skulle ha en tjejfika hemma så passade jag på att göra den för första gången. OMG är det enda jag kan säga det är lätt den godaste tårta jag någonsin har smakat. Den var bara så otroligt god och alla smaker passade så bra i hop och inte nog med det den blev så himla fin.
Det är ingen svår tårta att göra, grunden är tre pavlova bottnar och det är helt enkelt maräng bottnar och det kan alla få i hop så länge man inte fuskar med marängen och inte vispar den tillräckligt länge.
Kolasåsen är det som kan vara lite klurigt men så länge man använder en tjockbottnad kastrull eller en av gjutjärn  så ska det heller inte vara några problem. Så här kommer receptet:

till pavlova bottnarna så följde jag mitt eget recept men jag gjorde dubbel sats och fördela det på tre bottnar, jag har varmluftsugn så jag grädda de samtidigt. Receptet för pavlova hittar du här ett tips är att göra dem kvällen innan du ska servera tårtan och låta de stå kvar i ugnen över natten.

till kolasåsen behöver du:
4dl grädde
3dl socker
50g smör

så här gör du kolasåsen:
1.värm grädden i en liten kastrull.
2.häll sockret i en annan kastrull och värm det på medelstark värme, rör inte om. När det börjar smälta så drar du försiktigt med en sked in mot mitten. När allt socker är smält så låt det stå kvar på plattan till det är gyllenbrunt men var försiktigt så att det inte bränns.
3.tillsätt grädden sakta men var försiktig för det kommer bubbla upp kraftigt så fort grädden får kontakt med sockret. rör försiktigt. när alla grädde är tillsatt så tillsätter du smöret och rör lite till. Låt svalna i en glasburk.

Till fyllning och garnering behöver du:
7dl grädde
2 bananer
1 liter jordgubbar
1 paket färska hallon

gör så här:
1.tag ut kolasåsen från kylskåpet någon timme innan du ska sätta i hop tårtan för den stelnar lite i kylskåpet och blir inte så lättarbetad.
2.vispa grädden och smaksätt med lite socker om du vill.
3.skär bananerna i skivor. sortera ut 7st av de finaste jordgubbarna och spara till garnering, skiva resten.
4.nuär det bara att montera tårtan, börja med en botten, lägg på ett lager grädde, skivade bananer och jordgubbar och ringla över kolasås. lägg på nästa botten och upprepa och lika dant med den översta bottnen och garnera med de hela jordgubbarna längst kanten och hallonen i mitten, sista ringlar du över kolasås så de rinner ner för kanterna. Låt tårtan vila ett tag i kylskåpet innan servering. Tårtan är stadig och inte svår att skära igenom även om den är hög. Låt partyt för smaklökarna börja för med den här tårtan blir det inget annat en fest!

varma kramar från mig!!

Det kan aldrig bli för mycket gott i livet så varför inte slå ett öga på vitchokladkladdkaka med lingon och marängfrosting

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

3 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *