Jag älskar den här kakan! Smakar precis som friterade bananer och vill man piffa till det så serverar man den med halvsmält glass och lönnsirap!
- 160g smör el margarin
- 1dl farinsocker
- 4msk lönnsirap
- 4 mogna bananer, skivade antingen på längden el i slantar
- 2,5dl strösocker
- 1/2tsk vaniljextrakt el 2tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 4ägg
- 1,5dl potatismjöl
- 1,5dl rismjöl el valfri mjölmix
- 1/2tsk xantangummi el 1tsk fiberhusk
- Sätt ugnen på 180 grader, smöra och bröa en rund form med avtagbarkant, ca 23cm, svep in bottnen i aluminium folie
- Smält 60g av smöret i en kastrull med farinsocker och lönnsirap, häll det i formen och lägg ut bananerna med snittytan nedåt
- Vispa resten av smöret och sockret vitt och fluffigt, tillsätt vaniljextrakt och äggen ett i taget, vispa till fluffig konsistens
- Blanda potatismjöl, rismjöl, salt och xantangummi i en skål och tillsätt det i smeten och vispa till fluffig och slät konsistens, klicka i smeten över bananerna och släta till ytan och grädda i mitten av ugnen i ca 45-60min, testa med provsticka, låt svalna på galler och skälp upp kakan på ett fat
Servera som den är el med halvsmält glass och extra lönnsirap! Sååååå gott!?
//Sandra ??
You have a ffew helpful ideas! Perhaps I should think of trying too do this
myself. Respectfully