Bananbröd!!

bananbröd
Ja jag vet jag bor i jante landet Sverige och då ska man ju vara lite sådär lagom och inte sticka ut förmycket och absolut inte skryta och lovorda sig själv och berätta att mitt recept på banan bröd är nog bland det bästa i världen! Ja jag vet nu gjorde jag det och jag passera nog gränsen kanske lite för mycket… men jag kan inte hjälpa det! Det är verkligen så himla bra! Saftigt, luftigt och bara så där perfekt i konsistensen och med den knapriga utsidan med krossade friterade bananer, kan det bli bättre!? Ja med de här orden har jag mycket att bevisa så varsågoda här kommer det, receptet som jag skryter så mycket om!:)

du behöver:
2 ägg
2 mogna eko bananer
1,5 dl rörsocker
1 dl kokosmjölk eller kokosgrädde
1/4 dl kokosolja
1 dl quinoa flingor
200 g mjölmix jag använder Lajlas gula
2 tsk bikarbonat
1-2 tsk kanel
1-2 tsk kardemumma
½ tsk vaniljpulver
1 dl lätt krossade friterade bananer plus lite hela. Jag använder tant grön ekologiska

gör så här:
1.sätt ugnen på 180 grader.
2.mosa bananerna lätt, inte till pure!
3.tillsätt äggen och vispa med en balongvisp, tillsätt övriga ingredienser och blanda allt väl med ballongvispen.
4.häll upp i den smorda formen som är “bröad” med banankross. Stick ner några hela friterade bananer längs med sidorna. grädda i nedredelen av ugnen i ca 45-60min, du måste kolla med provsticka.
Låt den svalna något sen njut, njut, njut!!;) eller skicka klagomål till mig;) haha Kram Sandra

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

4 comments

    1. Tack! vad härligt! det är så roligt att få feedback, speciellt när den är positiv!:)

    1. Det är flingor på quinoa liknande boveteflingor eller havre flingor. Brukar inte vara jätte svårt att hitta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *