Vitchoklad kladdkaka med lingon och marängfrosting!

vit chokladkladdkaka med lingon
du behöver:
2ägg
180g socker
100g fett
100g mjölkfri vit choklad
200g mjölmix jag använder Lajlas gula majsbaserad
2tsk vaniljsocker
100g lingon

gör så här:
1.sätt ugnen på 200g och smöra och bröa en form med avtagbarkant.
2.vispa ägg och socker vitt och fluffigt
3.smält fettet i en kastrull och rör ner chokladen och smält det tillsammans på lågvärme
4.väg upp mjölet
5.tillsätt mjölet, vaniljsockret och det smälta fettet med chokladen och vispa på låghastighet tills allt e utblandat.
6.häll upp smeten i en smord form med avtagbar kant. Och strö över lingonen jämt över kakan
7.grädda i mitten av ugnen i ca 15-20min, det beror på hur kladdig du vill ha den, testa med en prov sticka.

Maräng frosting eller äggvite frosting
du behöver:
1dl äggvita ca två ägg
225g socker ca 2,5dl socker
100ml vatten
1tsk citronsaft

gör så här:
1.vispa äggvitorna fluffigt
2.blanda socker, vatten och citronsaft i en kastrull och låt det sjuda på svagvärme utan att du rör om tills sockret är smält
3.fortsätt vispa äggvitorna medan du droppvis tillsätter sockerlagen, det kommer ta 15 minuter minst, när du tillsatt all sockerlag fortsätter du att vispa och tillsätter vaniljsockret, vispa tills du har en blank och fin maräng. Nu kan du färga den eller smaksätta om du vill, annars är den färdig att spritsa!
vit kladdkaka

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

4 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *