Kladdmuffins!

 

Naturligt glutenfria kladdmuffins! Här har jag valt att använda mig av mjölmix till det här receptet och från min erfarnhet så går alla mjölmixer på marknaden lika bra. Mina favoriter är Schär, Dovesfarm och Chrisbells. Jag har även bakat mycket på Lajlas gula mix men sen har det kommit fram att den inte är naturligt glutenfri så för de allra känsligaste så går den bort men för mig funkar den men eftersom mitt mål är naturligt glutenfria recept så använder jag andra i stället så långt det går.

Jag har även ett kladdmuffins recept på naturligt glutenfria kladdmuffins som ej är bakade på glutenfriamjölmixer utan på “riktiga” mjöl. Det receptet hittar du här

kladdis

 

Dom här kladdisarna är oslagbara, tar några minuter att göra och svåra att misslyckas med!

du behöver.
100g margarin
2 ägg
3 dl socker el 2,5dl sukrin el liknande sockerersättning
3/4-1 dl kakao
½ tsk vaniljpulver
½ tsk salt
1,½ dl mjölmix ex: Schär, Dovesfarm, Chrisbells, Lajlas gula

gör så här:
1.sätt ugnen på 200 grader
2.smält margarinet
3.vispa ägg och socker med en ballongvisp.
4.tillsätt övriga ingredienser och det smälta smöret. smeten ska vara lite tjockare en vanlig sockerkaks smet.
5.klicka ut i formar med hjälp av två skedar eller glass skopa.
6.grädda i ca 7-9min, använd gärna varmluftsugn, använd provsticka för att vara på den säkra sidan

servera gärna med varma hallon och glass
kladdmuffins

5 thoughts on “Kladdmuffins!”

  1. Hallo!
    Har gjort dina kladdmuffins förut och idag fick en övermogen banan hänga med i smeten. Supergott och som du skriver, svårt att misslyckas med. Me like 🙂

    1. Vad härligt!? det lät super gott med banan jag har ju en kladdkaka med banan på bloggen så det är super gott!??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *