Tigerkaka

12240112_1630074807245929_5807419362672329233_n

Saftig och god tigerkaka som håller sig nybakad i flera dagar!

du behöver:
2ägg
2dl socker
1dl potatismjöl
1,½dl glutenfri mjölmix, jag använder doves farm
1tsk bakpulver
½tsk xantangummi eller 1tsk fiberhusk
1dl mjölk
50g smör eller maragrin
½dl neutral olja
2msk kakao

1dl florsocker utblandat med lite vatten att ringla över den färdiga kakan

gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och smöra och bröa en form.
1.vispa ägg och socker pösigt.
2.blanda potatismjöl, mjölmix, bakpulver och xantangummi i en bunke
3.smält smöret och tillsätt mjölken och koka upp. Häll blandningen i smeten tillsammans med mjölblandningen och oljan, rör det till en jämn smet.
4.ta upp tre fjärdedelar av smeten i en bunke och tillsätt kakaon och rör till en jämn smet.
5.häll upp den vita smeten i en form och ringla över den bruna, du kan dra lite med en gaffel om du vill.
6.grädda i nedredelen av ugnen på 175 grader i ca 30-40 minuter.

hoppas det smakar!!

2 thoughts on “Tigerkaka”

  1. Hej,
    Jag tänkte prova ditt recept som jag precis hittade. Jag undra dock om man kan byta ut potatismjölet mot mera mjölmix eller majsstärkelse. Har nämligen potatisallergi i familjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *