Tigerkaka

12240112_1630074807245929_5807419362672329233_n

Saftig och god tigerkaka som håller sig nybakad i flera dagar!

du behöver:
2ägg
2dl socker
1dl potatismjöl
1,½dl glutenfri mjölmix, jag använder doves farm
1tsk bakpulver
½tsk xantangummi eller 1tsk fiberhusk
1dl mjölk
50g smör eller maragrin
½dl neutral olja
2msk kakao

1dl florsocker utblandat med lite vatten att ringla över den färdiga kakan

gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och smöra och bröa en form.
1.vispa ägg och socker pösigt.
2.blanda potatismjöl, mjölmix, bakpulver och xantangummi i en bunke
3.smält smöret och tillsätt mjölken och koka upp. Häll blandningen i smeten tillsammans med mjölblandningen och oljan, rör det till en jämn smet.
4.ta upp tre fjärdedelar av smeten i en bunke och tillsätt kakaon och rör till en jämn smet.
5.häll upp den vita smeten i en form och ringla över den bruna, du kan dra lite med en gaffel om du vill.
6.grädda i nedredelen av ugnen på 175 grader i ca 30-40 minuter.

hoppas det smakar!!

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

2 comments

  1. Hej,
    Jag tänkte prova ditt recept som jag precis hittade. Jag undra dock om man kan byta ut potatismjölet mot mera mjölmix eller majsstärkelse. Har nämligen potatisallergi i familjen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *