Tårtbotten #2


Det här är mitt andra alternativ på tårtbotten och det är ett så kallat tre lika recept.

Det går ut på att det är samma mängd av ägg, socker och potatismjöl. Antingen knäcker du äggen och väger dom och sen tar du lika mycket socker och potatismjöl el så tar du ett glas och knäcker äggen i glaset och fyller på tills glaset är fult sen tar du ett glas socker och ett glas potatismjöl. Med det här receptet kan du göra stora och höga bottnar så du får tänka lite på vilken form du använder, du kan behöva klä sidan med bakplåtspapper upp en bit över kanten.

Sen gör du som vanligt

Ägg

Socker

Potatismjöl 

2tsk bakpulver, gör du väldigt stor kan du ta lite till men överdriv inte för då smakar kakan lätt bakpulver och det är inte direkt gott. Använder du bara runt 4ägg så täcker det med 1,5 tsk bakpulver.

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft är överlägset bäst för att få till en hög och fin botten.och klä formen men bakplåtspapper i bottnen och upp på sidorna. Du får använda en sax och klippa pappret så det inte är veckat.

2. Vispa äggen och sockret vitt och fluffigt, minst 7 minuter.

3.blanda potatismjöl och bakpulver i en skål och tillsätt det, vispa snabbt till en smet och häll upp i formen. Grädda i ca 30-45 min, här får du kolla med sticka för har du gjort en stor tårtbotten tar det längre och vise versa. Låt svalna innan du vänder upp bottnen. 

4. Dela i tre delar el fler om du har gjort en väldigt hög. Annars är tre delar ganska lagom för de flesta att få till.

Jag hoppas att jag har lyckats förklara det här receptet på ett bra sätt!❤️

? Sandra 

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *