Tårtbotten #1


Jag har bakat flera olika tårtbottnar men tillslut så har jag kommit fram till två olika som jag tycker blir bäst. Det första är det som står på baksidan av potatismjölspaketet och det kommer här: 

4ägg 

2dl socker 

2dl potatismjöl 

1,5 tsk bakpulver 

Ugn: 175 grader, gärna varmluft 

1 springform 24cm 

1.sätt ugnen på 175 grader och spänn fast bakplåtspapper i bottnen på formen och smöra och bröa sidorna på formen. Vissa säger att man inte ska smöra och bröa för då klättrar kakan lättare upp för kanten och blir högre så gör det du tycker själv.

2. Vispa socker och ägg vitt och fluffigt, minst 7 minuter. 

3.blanda potatismjöl och bakpulver i en skål och tillsätt det, vipa snabbt i hop det till en smet. Du behöver inte vända ner mjölet när det är potatismjöl utan kan använda visparna. Häll smeten i formen och grädda i nederdelen av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna innan du sker loss kanterna och vänder upp den på ett fat. 

4.dela i tre delar och garnera hur du vill

? Sandra 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *