Små goa energibollar till kaffet eller efter träning:)

energibollar
Så härligt goda små energibollar gjorda på quinoa, torkade dadlar och lite lönnsirap och rullade i blåbärspulver. mumma för själen och kroppen. Perfekta att ha med i väskan och ta upp när blodsockret blivit lågt eller bara som en gobit till kaffet. Gjorda på 10min cirkus.

du behöver:
ca 12st dadlar, jag använder Tant gröns organiska och torkade på påse. Använder ni de torkade i kyldisken så behöver ni nog inte använda lönnsirapen.
2dl quinoaflingor
nypa salt, kan uteslutas
1tsk vaniljpulver
2-3msk lönnsirap

gör så här:
1.lägg dadlarna i matberedaren och använd kniven. kör tills de är sönderdelade i små bitar, de färskare blir mer en kletig deg. tillsätt quinoaflingorna, vaniljpulver Och salt och kör allt till en smulig deg. tillsätt lönnsirap oh börja med två msk och kör matberedraen i ca 5min, det tar tid innan det börjar likna en fast deg, är det fortfarande smuligt efter fem minuter så tillsätt en msk till. När en deg har bildats som släpper från kanten så rulla bollar och sen rulla de färdiga bollarna i blåbärspulvor. Förvara de i kylskåpet.

kanske Paleo chokladboll är något för dig:)

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *