Semmelkladdkaka

  

Jag tycker den här kakan är verkligen super god, hoppas ni tycker det med!

du behöver:
120 g smör eller margarin
2 dl riven mandelmassa
1 dl mandelmjöl
½ dl rismjöl
1 dl maizena majsstärkelse
2-3 tsk stött kardemumma, stött den själv i mortel eller kör den i mini mixer för det ger en helt annan smak. El färdig mald
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 krm salt
1 msk vaniljpulver
1 tsk fiberhusk
2 ägg

florsocker till garnering
grädde till servering

gör så här:
1.sätt ugnen på 175 grader
2.smält smöret
3.smöra och bröa en form med avtagbar kant
4.tillsätt mandelmjöl, rismjöl, maizena majsstärkelse, kardemumma, socker, salt, vaniljpulver och fiberhusk i assistenten och blanda det med vispen. När det är blandat tillsätt 1 dl riven mandelmassa, sirap och fett och blanda det väl. Tillsätt äggen sist, ett i taget och vispa i ca 5 min. Häll upp det i formen. Fördela resten av mandelmassan över kakan och grädda i mitten av ugnen i ca 13-20 min, det beror helt på hur kladdig du vill ha den och på din ugn, testa med test sticka för bästa resultat!
Pudra över florsocker om så önskas och njut den med grädde!

By Sandra

Hejsan mitt namn är Sandra är 32 år och jag är vegetarian och gluten allergisk, jag har bakat glutenfritt i ca 10år o tänkte dela med mig här på sidan av mina recept, tips o trix!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *