Jätte enkla och goda praliner. Du använder samma grund sen väljer du smaksättning själv. Saffrans praliner, kardemumma praliner eller vanilj praliner. Vill du göra alla tre smaker så rekommenderar jag att du dubblar eller tripplar satsen och sen delar i tre skålar. Enklare en så kan det inte bli att få tre goda praliner på ditt julbord. Även när du doppar dem i choklad så kan du variera dig, doppa vissa i mörk choklad och vissa i vitchoklad. Du kan även använda dig av smaksatt choklad tex mörk choklad med apelsin smak eller mint smak.
du behöver:
200g Flora mjölkfria smörgåsmargarin
2 dl florsocker
2.5 dl bovete flingor
1 krm salt
1 tsk vaniljpulver
½-1 påse saffran
1-2 tsk kardemumma
1-2 tsk vaniljpulver
de här måtten gäller EN smaksättning för EN sats smet
mörk 70% choklad
vit choklad eller vit ris choklad
smaksatt choklad om du vill
gör så här:
1.Mixa i hop smör, florsocker, boveteflingor, vaniljpulver och salt med en mixerstav. Du kan blanda ihop det med händerna om du vill men då blir det lite mer crunch i konsistensen.
Nu är det dags att smaksätta, du väljer helt enkelt den smak eller smaker som du vill ha och blandar in det väl i smeten.
Ställ sedan in smeten i kylskåpet några timmar så den blir fastare i konsistensen.
2.tag fram smeten från kylskåpet och rulla små bollar. Ställ sedan in bollarna i frysen ett par timmar.
3.smält chokladen i ett vattenbad. Tag fram bollarna från frysen och doppa dem i chokladen. Ett tips är att ta hjälp av två gafflar när du doppar dem i chokladen. Använd fantasin, doppa dem i två olika smaker choklad, ringla vit choklad över en boll doppad i mörk choklad. Strö strössel eller krossade nötter på dem osv!
Förvara dem i kylskåpet eller frysen.
Njut nu av dina praliner!!
Massa kärlek från Sandra