Sandras frosting cake!

frosting cake
Om ni är som jag och älskar frostingen på cupcakes och på tårtor så är det här en dröm för er. Den är så härligt smarrig och dansar runt i munnen, den får mig att tänka på rosa sockervadd, regnbågen och enhörningar… varför vet jag inte men den är sagolikt god. Bäst serveras den lite halvsmält.

du behöver:
1 dl äggvita ca 2-3st
2,5 dl socker
1 dl vatten
½ tsk citronsaft
1 tsk vaniljsocker

2 dl florsocker
2 dl bär jag valde lingon
1dl mandelspån eller tex kokoschips eller liknande
eventuellt färg

gör så här:
1.tag fram en sockerkaks form och smöra den och “bröa” med mandelspån
2.häll hela bär i formen så det täcker hela bottnen. Mosa eller passera resten av bären
3.vispa äggvitorna fluffigt
4.blanda socker, vatten och citronsaft i en teflon kastrull och låt sjuda tills sockret är löst, rör ej undertiden
5.fortsätt vispa äggvitorna medan du droppvis tillsätter sockerlagen. Det tar ca 15minuter. Tillsätt vaniljsockret och fortsätt vispa tills du har en fin och fluffig maräng.
6.Tillsätt de mosade eller passerade bären och florsockret och eventuellt färg om du vill. Och fortsätt vispa tills allt är blandat.
7.Häll smeten i formen och täck med plast, sätt in den i frysen i minst ett dygn.
8.När du ska servera tårtan så kokar du vatten och häller i en form som är större en sockerkaks formen, sänk ner sockerkaks formen en halv till en minut, tag en kniv och för den försiktigt runt kanten och runt mitten hålet av formen, vänd den upp och ner på serveringsfatet. Garnera med lite florsocker och bär om du vill!

Jag vill gärna tipsa om vitchoklad kladdkaka med lingon och marängfrosting

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *